Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Ziemniaki obierz i ugotuj w osolonej wodzie do miękkości.
Następnie ziemniaki utłucz, dodaj sól oraz mąkę. Zagnieć masę na elastyczne ciasto.
Z ciasta uformuj dość długie (ok. 10-12 cm) cienkie kiełbaski, następnie ugotuj je w osolonym wrzątku przez około 6 min. Gotuj tak, żeby woda nie bulgotała zbyt mocno, po to by kluski się nie rozpadły.
W międzyczasie rozgrzej na patelni olej, następnie dodaj drobno posiekaną kapustę.
Po około 8 minutach dodaj pastę Tikka Massala WINIARY oraz napój owsiany lub mleko. Całość duś na małej mocy kuchenki przez około 8 minut.
Na koniec dodaj do sosu z kapustą kluski, chwilę podgrzej i podawaj razem z drobno posiekanym szczypiorem.