Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Czerstwe bułki pokrój w drobną kostkę (w bułki najlepiej jest zaopatrzyć się 2 dni wcześniej aby były czerstwe) i podsmaż je na tłuszczu, odstaw do ostygnięcia.
Z mąki, wody (dobrze jest użyć wody mineralnej gazowanej) i jajka dobrze wyrób ciasto.
Dodaj podsmażoną bułkę, ponownie zagnieć i odstaw na około 1 godzinę.
Z ciasta formuj podłużny wałek, który włóż do wrzącej, osolonej wody i gotuj 20 minut.
Sos rozprowadź w 300 ml wody, gotuj przez 2-3 minuty.
Ugotowane ciasto pokrój w plastry i podawaj z sosem pieczeniowym lub dowolnym sosem mięsnym.
Viola