Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Przygotuj pierwszą galaretkę, wlej do pucharków i spokojnie poczekaj aż stężeje.
Gdy galaretka będzie już gotowa zabierz się za przygotowanie kokosowej masy. W ciepłej wodzie rozpuść żelatynę.
Białka ubijaj z solą do momentu powstania puszystej masy.
Śmietanę ubijaj z solą do momentu powstania puszystej masy.
Delikatnie za pomocą szpatułki połącz obie masy - tak by nie opadły, dodaj żelatynę.
Masę umieść w pucharkach z przygotowaną wcześniej galaretką.
W między czasie przygotuj drugą galaretkę.
Kiedy kokosowa masa stężeje, udekoruj żelkami i zalej ostudzoną galaretką, a gdy stężeje zabieraj się do jedzenia.