Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Kaszę przepłucz na sitku pod bieżącą wodą. Dokładnie odcedź i przełoż do rondelka. Dodaj mleko kokosowe oraz mleko i zagotuj. Zmniejsz ogień, przykryj i gotuj ok. 15 minut, aż kasza będzie ugotowana.
Wiórki kokosowe upraż na suchej patelni lub w piekarniku, aż staną się złociste.
Do ugotowanej kaszy dodaj miód i całość dokładnie zmiksuj blenderem do uzyskania gładkiej konsystencji. Jeśli budyń będzie za gęsty, dodaj odrobinę mleka.
Podawaj z prażonymi wiórkami kokosowymi i malinami.
Katarzyna