Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Krewetki rozmroź. Opłucz je zimną wodą, oczyść z pancerzyków.
Oczyszczone krewetki skrop koniakiem i wstaw do lodówki na 30 minut.
Jajka obierz i pokrój w ćwiartki.
Cebulę obierz i pokrój w cienkie piórka.
Pomidory umyj i pokrój w ósemki.
Fasolę odsącz z zalewy, przepłucz zimną wodą.
Umyj i odsącz liście sałaty.
W szklanych pucharkach ułóż liście sałaty, ćwiartki jajek, cząstki pomidora, fasolę i cebulę.
Na wierzchu ułóż krewetki.
Na każdą porcję nałóż łyżeczkę Majonezu.
Udekoruj natką pietruszki i ćwiartką cytryny.
Wstaw do lodówki i schładzaj przez 1-2 godziny.