Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Kolorowe gwiazdki to kruche ciasteczka, które mogą zmienić się w doskonałą ozdobę choinkową! Wystarczy przed upieczeniem zrobić dziurkę na ramieniu gwiazdki, przewlec nitką i powiesić na choince. Do udekorowania gwiazdek użyj kolorowego lukru z barwnikiem i posyp wiórkami kokosowymi, wiórkami czekolady, siekanymi orzechami czy migdałami. Nie zapomnij dodać Cukru wanilinowego WINIARY i proszku do pieczenia, dzięki którym ciastka zyskują na fakturze i charakterystycznym smaku.
Połącz wszystkie składniki na ciasto i wstaw na 30 minut do lodówki.
Ciasto wyjmij z lodówki, zagnieć i rozwałkuj na 0,5 cm.
Foremką wycinaj ciasteczka i układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Piekarnik nagrzej do 200°C. Wstaw blachę z ciastkami i piecz 10-15 minut.
Ciastka polej polewą czekoladową białą i ciemną. Posyp dekoracyjnie: wiórkami kokosowymi, wiórkami czekolady, siekanymi orzechami czy migdałami.