Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Cukinię umyć, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, odłożyć na chwilę, gdy puści sok osączyć.
Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę.
Cebulkę posiekać razem ze szczypiorem.
Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Cukinię i paprykę wymieszać z jajkami, dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, cebulę, zmiażdżony czosnek, ser żółty. Przyprawić solą i pieprzem, wymieszać.
Łyżką nakładać porcje ciasta na rozgrzany olej i smażyć z obu stron na złoty kolor.
Usmażone osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.