Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Lubisz sushi, ale nie masz czasu, żeby przygotować je w domu? Co powiesz na łatwiejszą i tańszą alternatywę tego japońskiego dania? Zobacz nasz pomysł na kolorowe roladki, czyli sushi z pieczywa tostowego z łososiem i warzywami. Taka przekąska zaskoczy Twoich bliskich, a Ty nie spędzisz w kuchni więcej niż pół godziny. Przekonaj się, jakie to smaczne, szybkie i proste.
Nasza wersja sushi z chleba tostowego sprawdzi się wtedy, gdy masz chęć na małe co nieco albo gdy wpadną niezapowiedziani goście, z Ty chcesz podać im coś smacznego i zaskakującego. Jak przygotować tę przekąskę? Już podpowiadamy.
Kromki pieczywa rozwałkuj, każdą z nich posmaruj Majonezem Dekoracyjnym WINIARY, następnie ułóż plasterki marchewki, łososia i ogórka. Całość zwiń w ciasną roladkę i odstaw do schłodzenia na ok. 20 minut. Po tym czasie pokrój każdą kromkę chleba na trzy kawałki – tak żeby przypominały japońskie sushi. Na wierzch każdego kawałka możesz nałożyć jeszcze odrobinę majonezu i ulubione kiełki.
Zrób z nami taką tańszą i prostszą w przygotowaniu przekąskę dla Ciebie i Twoich bliskich. Smacznego!
Pieczywo rozwałkuj cienko przy pomocy wałka.
Marchewkę pokrój w cienkie plastry przy pomocy obieraczki do warzyw. Ogórka pokrój w cienkie plasterki.
Każdą kromkę posmaruj Majonezem Dekoracyjnym WINIARY. Na wierzchu, na całej szerokości kanapki, ułóż plasterki marchewki. Następnie połóż plaster łososia, skrop go cytryną i dodaj plasterki ogórka. Całość zwiń w ciasną roladkę i odstaw do lodówki na 15 – 20 min.
Każdą roladkę pokrój na 3 części. Na każdym kawałku umieść odrobinę Majonezu Dekoracyjnego WINIARY oraz ulubione kiełki.