Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Każdą z galaretek WINIARY rozpuść w 180 ml gorącej wody.
Przelej każdą z nich do prostokątnego naczynia i pozostaw do całkowitego stężenia (po wystygnięciu, możesz umieścić naczynie w lodówce, co przyspieszy ten proces).
Zastygnięte galaretki pokrój w równe kostki o boku ok. 2 cm.
Kostki galaretek o różnych smakach nabij na patyczki do szaszłyków, na przemian z połówkami truskawek i jeżynami lub borówkami oraz listkami mięty.