Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Cukinię umyć, pokroić w plastry ok. 0,5 cm (nie obierać), pokropić olejem plasterki i posypać czosnkiem granulowanym i ziołami prowansalskimi. Odstawić do lodówki.
Paprykę opłukać, pozbawić gniazd nasiennych i pokroić w kostkę ok. 2,5 cm. Skropić olejem i oprószyć curry, wymieszać i wstawić do lodówki.
Cebule czerwone obrać, pokroić w plastry. Kiełbasę także kroimy na ok. 1 cm plastry. Nadziewać na patyczki do szaszłyków kiełbasę, cukinię, kiełbasę, cebulę, kiełbasę, żółtą paprykę itd.
Pokropić szaszłyki delikatnie olejem i obficie posypać przyprawą do szaszłyków ze wszystkich stron. Grillować z dwóch stron.