Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Kolorowy krem brokułowo-marchewkowy ciekawie wygląda podany w jednym talerzu – nie mieszamy ze sobą kremu brokułowego i kremu marchewkowego po przelaniu do talerzy, tylko posypujemy dwukolorową i kontrastowo wyglądającą zupę pestkami słonecznika przed podaniem na stół. Krem brokułowo-marchewkowy jest gęsty dzięki użyciu jogurtu greckiego. Dla lepszego smaku polecamy użycie Zupy brokułowej Bukiet Warzyw WINIARY. Zupę krem z brokuł i marchewki podajemy z grzankami.
Marchewki umyj, obierz i pokrój w kostkę. Wrzuć do garnka i zalej 2 szklankami wody, a następnie rozpuść kostkę bulionową.
Gotuj pod przykryciem 20 minut.
Marchewkę zmiksuj i dodaj pół szklanki jogurtu. Dopraw do smaku.
Zawartość zupy brokułowej dokładnie rozprowadź w 500 ml zimnej wody. Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania. Gotuj na małym ogniu przez 3 minuty, często mieszając.
Po ugotowaniu dodaj pół szklanki jogurtu.
Do talerza wlej najpierw jedną zupę, a następnie drugą. Nie mieszaj.
Posyp zupę uprażonymi pestkami słonecznika.