Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Każdą z galaretek rozpuść w szklance gorącej wody i odstaw do wystudzenia.
Do serka homogenizowanego dodaj 4 łyżki cukru pudru, wymieszaj i podziel na dwie równe części.
Śmietanę ubij na sztywno z 4 łyżkami cukru pudru i podziel na dwie równe części.
Do pierwszej części serka homogenizowanego przelej wystudzoną galaretkę brzoskwiniową, a do drugiej części jagodową. Każdą z nich zmiksuj na jednolitą masę.
Do pierwszej części ubitej śmietany przelej wystudzoną galaretkę truskawkową, a do drugiej agrestową. Każdą z nich zmiksuj na jednolitą masę.
Uzyskane masy wlewaj do formy w kolejności: brzoskwiniowa, truskawkowa, jagodowa, agrestowa.
Na wierzch wylej ostatnią galaretkę malinową i odstaw na kilka godzin do lodówki do stężenia.