Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Zagotuj 250 ml wody z cukrem, gotuj aż cukier się rozpuści.
Rabarbar umyj (nie obieraj łodyg) i pokrój na około 5 cm kawałki.
Dodaj rabarbar do wody i pogotuj 5 minut.
Pozostaw do ostudzenia, przecedź, dodaj sok z cytryny i schłodzoną wodę mineralną.
Do lemoniady wrzuć kilka plasterków cytryny i listki świeżej mięty.