Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Filet łososia pokrój w kostkę, umieść w misce.
Ser feta pokrój w kostkę, dołóż do łososia.
Fasolę odcedź i opłucz na sicie pod bieżącą wodą. Osusz i dodaj do miski.
Cytryny dokładnie wyszoruj pod bieżącą ciepłą wodą, a następnie sparz wrzątkiem. Zetrzyj skórkę na tarce o drobnych oczkach pojedynczymi ruchami tak, żeby zetrzeć tylko żółtą część skórki. Startą skórkę dołóż do miski.
Natkę pietruszki posiekaj i delikatnie wymieszaj z pozostałymi składnikami.
Dopraw pieprzem do smaku i sokiem z połowy cytryny (sól pomijamy ze względu na jej zawartość w serze).
Tak przygotowany farsz rozłóż na tortillach i zawiń w koperty.
Koperty umieść w żaroodpornym naczyniu.
WINIARY Pomysł Na… Rybę w sosie śmietanowo-koperkowym przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Rozgrzej piekarnik do 180°C.
Rozgrzej piekarnik do 180°C. Zapiekaj koperty w przygotowanym sosie śmietanowo-koperkowym około 30-35 minut.