Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Ciekawy pomysł na niedzielny obiad dla całej rodziny. Koperty z piersi kurczaka z farszem pieczarkowym są bardzo sycące i zaskakują swoim wnętrzem i smakiem. Domownicy z pewnością będą zadowoleni i z chęcią poproszą o dokładkę! Podczas przyrządzania dania użyjmy kostki rosołowej WINIARY, dzięki czemu mięso będzie delikatniejsze i zyska wspaniały aromat. Pycha!
Pieczarki obrać ze skóry i oczyścić. Następnie pokroić w plasterki.
Cebulę pokroić w kosteczkę.
Margarynę roztapiamy w garnku. Dodajemy cebulę i podsmażamy przez 2 minuty.
Dodajemy kostkę rosołową WINIARY do podsmażonej cebuli i dokładnie mieszamy.
Dodajemy pieczarki i dusimy.
Gdy pieczarki smiękną, podsmażamy całość jeszcze przez 2-3 minuty.
Dodajemy pieprz i suszoną natkę pietruszki. Całość mieszamy.
Przygotowany farsz odstawiamy do ostygnięcia na około 15 minut.
Piersi z kurczaka płuczemy, kroimy na kotlety i tłuczemy, a następnie doprawiamy z obu stron.
Nakładamy farsz na kotleta.
Kotleta składamy w pół.
Kotlety obtaczamy w mące.
Kotlety obtaczamy w rozbełtanym jajku z pieprzem.
Kotlety obtaczamy w bułce tartej.
Opanierowane kotlety smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron.