Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Ugotowane i ostudzone ziemniaki przeciśnij przez praskę do ziemniaków. Dodaj jajko, mąkę pszenną i ziemniaczaną, a także sól. Jeśli chcesz, możesz dodać do ciasta trochę parmezanu, który zastąpi część soli. Całość dokładnie wymieszaj i wyrób ciasto.
Pamiętaj, że ciasto ziemniaczane z czasem rzednie. Dlatego kopytka najlepiej przygotować od razu. Z gotowego ciasta uformuj wałki, a następnie pokrój je na małe kluseczki. Kopytka gotujemy w osolonym wrzątku przez ok. 3–5 min.
Zawartość opakowania WINIARY POMYSŁ NA… spaghetti Napoli rozpuść w odrobinie wody i w śmietance, a następnie zagotuj. W osobnym rondelku podgrzej masło i wrzuć do niego liście szałwii. Smaż, aż zrobią się chrupkie i zmienią barwę na ciemnozieloną.
Ugotowane kopytka wymieszaj z sosem. Ewentualnie dopraw solą i pieprzem. Podawaj posypane parmezanem i polane masłem szałwiowym.