Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Kaszę gotujemy 20 minut dłużej niż jest to napisane na przepisie na opakowaniu (ma być bardzo miękka).
Odsączamy z wody i studzimy. Ubijamy tłuczkiem do ziemniaków. Dodajemy mąkę, jajko, sól i pieprz i zagniatamy gładkie ciasto.
Z ciasta formujemy wałeczki i wycinamy jak kopytka.
Gotujemy we wrzątku przez minutę od momentu wypłynięcia na powierzchnię. Kopytka podajemy z sosem pieczeniowym jasnym WINIARY, przygotowanym według przepisu na opakowaniu.