Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Ziemniaki wymieszaj z jajkiem, mąką, czosnkiem oraz solą.
Z ciasta uformuj kulki wielkości orzechów włoskich. Gotuj kopytka w osolonym wrzątku przez 4 minuty od momentu wypłynięcia ich na wierzch wody.
W międzyczasie, pomidorki wysmaruj, sokiem z cytryny, miodem, solą oraz kolendrą. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 220 stopni na 10-15min.
W rondelku podgrzej sos boloński
Serwuj kopytka z ciepłym sosem i upieczonymi pomidorkami