Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Ziemniaki myjemy i gotujemy w mundurkach. Studzimy i obieramy. Rozgniatamy praską.
Szpinak drobno siekamy, nadmiar sosku wylewamy.
Na stolnicę kładziemy ziemniaki, szpinak, wbijamy jajko, dodajemy mąkę ziemniaczaną i wyrabiamy ciasto dodając mąkę pszenną (około 1/2 szklanki- ale ilość zależy od ziemniaków).
Formujemy wałeczki, wycinamy kopytka. Wstawiamy w garnku wodę- do gotującej się wody wrzucamy kopyta i gotujemy od wypłynięcia 2 min.
Sos robimy wg instrukcji na opakowaniu- polewamy gtowym kopytka i podajemy z sałatką.