Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Kaszę zalać szklanką letniej wody, wymieszać i pozostawić do napęcznienia (ok. pół godziny).
Do garnka wlać 3 szklanki wody. Dodać do niej masło i odrobinę soli, zagotować.
Do wody powoli dodawać kaszę i cały czas mieszać. Kaszę gotować na małym ogniu ok. 10 minut, nie przerywając mieszania. Do ugotowanej kaszy dodać posiekaną natkę, wymieszać.
Kaszę wylać do płaskiego naczynia (kasza ma mieć warstwę o grubości ok. 1 cm). Odstawić do całkowitego wystudzenia i stężenia pod przykryciem.
Kaszę kroić w kwadraciki o boku ok. 1,5 cm. Podawać do zup kremów.