Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Margarynę, cukier i szklankę mleka - zagotowujemy i studzimy.
Blachę wykładamy papierem do pieczenia.
Do ostudzonej masy dodajemy jaja, mąkę i proszek do pieczenia. Mieszamy mikserem i wylewamy ciasto na blaszkę.
Pieczemy około 40 minut.
Przygotowujemy polewę: cukier, margarynę, mleko i kakao - zagotowujemy.
Upieczone ciasto kroimy na kwadraty.
Do jednej miski wsypujemy kokos.
Do drugiej miski dajemy przygotowaną polewę.
Nasze kostki obtaczamy najpierw w polewie, potem w wiórkach.
Układamy na talerz i wkładamy na co najmniej pół godziny do lodówki.