Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Kapustę drobno poszatkuj, posól i odstaw.
Gdy puści sok odciśnij, a następnie wymieszaj z mielonym mięsem, mąką ziemniaczaną i jajami, dodaj ZIARENKA SMAKU.
Z masy uformuj małe okrągłe kotleciki, obtocz je w tartej bułce i obsmaż na rozgrzanym tłuszczu.
Następnie przełóż kotlety do rondla, podlej niewielką ilością wrzątku i duś.
Pod koniec duszenia wlej sos zrobiony z przecieru pomidorowego, mąki i śmietany.