Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Kalafior i brokuł ugotować na pół miękko w osolonej wodzie. Wyjąć z wody, ostudzić i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Cebulę i czosnek drobno posiekać i zeszklić na rozgrzanym maśle.
3 jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i zetrzeć na jarzynowej tarce.
Przygotowane składniki włożyć do miski, dodać roztrzepane surowe jajko, musztardę, mąkę ziemniaczaną, kaszę mannę.
Dodać WINIARY Pomysł na... kotlety mielone (bez wody, tylko sam proszek) oraz ser mozzarella.
Formować okrągłe spłaszczone kotleciki, obtaczać w bułce tartej i smażyć z obu stron na rozgrzanym oleju. Usmażone osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
Podawać z sosem lub jako dodatek do obiadu do dania z mięsem.