Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Piersi przekrajamy na pół, aby powstały 4 kotlety i rozbijamy.
Do miski wbijamy jaja dodajemy mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną, majonez, mleko i wyrabiamy ciasto. Na koniec dodajemy ser i przyprawy wedle uznania i mieszamy ciasto (powinno być gęstsze niż naleśnikowe. Jeżeli wyszło za gęste, dodajemy troszkę więcej mleka. Jeżeli za rzadkie trochę więcej mąki).
Namaczamy kotleciki w cieście muszą być przykryte i odstawiamy na 2 godziny do lodówki.
Smażymy i podajemy z ziemniaczkami i surówką.