Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Ryż ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, odcedzić, wysypać z woreczka. Do mięsa (użyłam zmielonej łopatki) dodać ugotowany ryż, pokrojoną w kostkę cebulę, obraną i startą na tarce o dużych oczkach marchewkę, przyprawę w płynie, pieprz, czosnek i bułkę tartą.
Wszystko dokładnie wymieszać.
Z masy formować owalne, niezbyt duże kotleciki. Kłaść je na rozgrzany na patelni olej.
Smażyć na małym ogniu na rumiano z obu stron.