Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Ziemniaki przeciśnij przez praskę, połącz je z mąką i jajkiem. Dodaj ziarenka smaku i pieprz. Całość dokładnie wymieszaj.
Na patelni rozgrzej olej. Podsmaż przeciśnięty przez praskę czosnek. Drobno posiekaj jarmuż. Dodaj jarmuż i smaż parę minut. Wlej wodę i wsyp ziarenka smaku. Duś parę minut.
Wytnij nieduży kawałek foli spożywczej. Masę ziemniaczaną rozłóż na całej foli. Na masę wyłóż jarmuż i rozsmaruj. Zwiń całość jak roladę.
Roladę potnij na kawałki o szerokości 2 cm, usuń folię. Delikatnie rozpłaszcz w dłoni kotleciki. Obtocz w rozbełtanym jajku a następnie w bułce tartej.
Smaż na rozgrzanej patelni z dwóch stron na złoty kolor.