Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Czerstwe pieczywo zblenduj na bułkę tartą. Jeśli używasz gotowej bułki tartej, pomiń ten krok.
Na patelni rozgrzej odrobinę oleju, wrzuć starte na tarce pieczarki lub drobno posiekane boczniaki i smaż przez około 3 minuty.
Na patelnię dodaj szpinak i smaż całość przez ok. 2 minuty.
Następnie dodaj pastę do dań z patelni WINIARY i smaż danie przez kolejną minutę.
Gotowe, ostudzone warzywa z patelni wymieszaj z ugotowanymi i rozgniecionymi ziemniakami oraz bułką tartą.
Z masy uformuj małe kotleciki. Usmaż je z obu stron na patelni z dodatkiem tłuszczu lub upiecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 12-15 min.