Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Kotlet wieprzowy z ziemniakami to pyszny, prawdziwie polski "obiad z patelni". Kotlety oraz smażone ziemniaczki wystarczy doprawić tylko rosołem drobiowym WINIARY. Do tego gęsty, aromatyczny dip ze śmietankowego sera i posiekanej świeżej zieleniny.
Kotlety lekko rozbij przez folię.
Połowę kostki pokrusz i natrzyj kotlety. Oprósz pieprzem i usmaż na 3 łyżkach oleju.
Ziemniaki obierz, umy i pokrój na dość grube cząstki.
Zagotuj wodę, wrzuć ziemniaki i gotuj przez 7 minut.
Odsącz, skrop pozostałym olejem i smaż na rumiano.
Dopraw pozostałą kostką rosołową.
Serek wymieszaj z zieleniną, dopraw solą i pieprzem.
Tak przygotowany serek podawaj do ziemniaków i mięsa.