Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Cebulę obieramy, kroimy w drobną kostkę i szklimy na oleju. Mięso przekładamy do miski dodajemy jajko, bułkę tartą, cebulę i przyprawiamy do smaku.
Paprykę tniemy na 10 wąskich pasków, a każdy pasek jeszcze na połowę. Rozgrzewamy olej i chwilkę podsmażamy paprykę, aby zmiękła.
Bierzemy po 4 paseczki papryki, układamy na plastrze sera i zwijamy roladki. Każdą roladkę wkładamy w trochę mięsa i przykrywamy też trochę- zlepiając boki.
Gotowe panierujemy w bułce i smażymy na złoty kolor.