Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Boczek pokroić w drobną kosteczkę i podsmażyć.
Cebulę obrać i drobno posiekać. Dodać do smażącego się boczku.
Na patelni zeszklić cebulę. Przestudzić.
Mięso mielone wymieszać z boczkiem i cebulą. Dodać zmiażdżony czosnek oraz WINIARY Pomysł Na... kotlety mielone przygotowany wg przepisu na opakowaniu. Wszystko dokładnie wymieszać i odstawić na ok. 30 minut.
Po tym czasie jeszcze raz wszystko przemieszać.Z masy mięsnej formować klopsy, panierować i smażyć w niewielkiej ilości rozgrzanego oleju z obu stron na rumiano.Podawać, np. z buraczkami i z ziemniakami wody.