Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Do miski wykładamy mięso mielone, dodajemy przyprawę oraz jajko surowe. Całość dokładnie mieszamy.
Ugotowane jajka kroimy w kostkę i dodajemy do mięsa. Całość jeszcze raz mieszamy i doprawiamy do smaku.
Formujemy kotleciki, a następnie panierujemy je w bułce tartej.
Na patelni rozgrzewamy olej, a następnie układamy kotleciki. Smażymy po obu stronach.
Po usmażeniu wykładamy na recznik papierowy, aby obciekły z nadmiaru tłuszczu.