Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Zawartość Sosu dokładnie rozprowadź w 200 ml zimnej wody. Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania. Gotuj na małym ogniu przez 2 minuty często mieszając.
Odstaw z ognia, dodaj 50 ml śmietanki i dokładnie wymieszaj.
Ryż ugotuj na sypko w lekko posolonej wodzie. Ostudź.
Szpinak oczyść, zblanszuj, ostudź i wymieszaj z ryżem.
Dodaj jajka, ser i bułkę tartą (2 łyżki). Dopraw przyprawą ZIARENKA SMAKU i pieprzem.
Uformuj 8 owalnych kotlety, obtocz w bułce tartej. Usmaż na rumiano na oleju.
Podawaj z sosem serowym i surówką.