Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Dobrze znamy smak tradycyjnych kotletów schabowych. Warto jednak nadać im odrobinę odmiennego charakteru i przygotować kotlety schabowe z boczniakami. Pyszne i delikatne grzyby będą dobrze współgrały z kruchym mięsem, a dodatek aromatycznego pora i Przyprawy Ziarenka Smaku WINIARY sprawi, że po kuchni rozniesie się apetyczny aromat domowego obiadu.
Kotlety umyć, osuszyć i rozbić przez folię spożywczą na bardzo cienkie płaty.
Oprószyć przyprawą Ziarenka Smaku WINIARY i odrobiną świeżo zmielonego pieprzu.
Por pokroić w krążki, zeszklić na rozgrzanym maśle.
Umyte pod bieżącą wodą boczniaki osuszyć i pokroić w kostkę. Dodać do pora.
Wymieszać, podsmażyć, doprawić do smaku pieprzem, solą i sosem sojowym, ostudzić.
Na przygotowane mięso włożyć porcję farszu. Mięso złożyć na pół. Spiąć wykałaczkami i obtoczyć w mące.
Zanurzyć w roztrzepanym jajku wymieszanym z odrobiną przyprawy Ziarenka Smaku, obtoczyć w bułce tartej.
Smażyć z obu stron na złoty kolor. Usmażone osączyć na papierowym ręczniku oraz wyjąć wykałaczki.