Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Na rozgrzanym maśle podsmażyć pokrojoną cebulę, paprykę i pieczarki, doprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym.
Umyte, osuszone kotlety lekko rozbić tłuczkiem, oprószyć pieprzem, posmarować kostką rosołową, wymieszaną z 1 łyżką oleju i zmiażdżonym czosnkiem. Mięso panierować w mące, jajku i bułce tartej. Rumienić na rozgrzanym oleju.
Rumiane kotlety ułożyć w naczyniu żaroodpornym lub brytfannie. Z wierzchu posmarować majonezem wymieszanym z ketchupem. Nałożyć farsz z pieczarek.
Posypać tartym żółtym serem. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i zapiekać około10-15 minut. Podawać z ziemniakami i surówką.