Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Kotlety z bakłażana to ciekawa propozycja dla wszystkich fanów kuchni wegetariańskiej. Są delikatne, a przy tym niezwykle sycące. Przyprawa WINIARY doda im wyrazistości i wzbogaci nasze danie o nowe wrażenia kulinarne. Podawać od razu po przygotowaniu! Smacznego!
Bakłażana obrać ze skórki, a potem pokroić w centymetrowe plastry. Posolić je i ułożyć na sicie tak by sok mógł ściekać.
Po około pół godzinie, osuszyć bakłażana ręcznikiem papierowym.
Jajka rozbić w miseczce, roztrzepać, przyprawić solą, jarzynką i pieprzem.
Bakłażana panierować najpierw w mące, potem w jaju i bułce tartej. Smażyć na rumiano.
Odsączyć na papierze i od razu podawać bo odgrzewane nie są już tak smaczne.