Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Ciecierzycę namoczyć na noc. Na drugi dzień ugotować w lekko osolonej wodzie, wycedzić.
Cebulę pokroić w kostkę a natkę posiekać. Cebulę podsmażyć na łyżce masła.
Dodać cebulę i natkę do ciecierzycy. Wszystko wymieszać.
Następnie zmiksować blenderem. Wbić jajko, doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać.
Formować kotlety które obtoczyć w bułce tartej.
Smażyć na rozgrzanym maśle na złoty kolor z obu stron.
Można podawać na ciepło albo zimno.
Jacek
Żona też zawołała ,gdy przyniosłem je z kuchni.Mozna zamiast natki pietruszki dodać rukolę , usmażone kotlety polałem ketchupem łagodnym.