Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Mięso pokrój na 4 kotlety, rozbij.
Szynkę i paprykę pokrój w paseczki, połącz z serem.
Na mięsie ułóż porcje farszu, złóż na połowę, dokładnie dociśnij, obtocz w mące i smaż na rozgrzanym oleju przez około 5-8 minut.
Zawartość torebki z sosem rozpuść w 300 ml zimnej wody.
Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania.
Sos gotuj na małym ogniu przez 5 minut, często mieszając.
Dodaj mięso i duś całość ok. 2-3 minuty.