Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Karkówkę rozbijamy, przyprawiamy solą i pieprzem.
Do miski wlewamy mleko. Po kolei wkładamy do niego kawałki mięsa. Układamy jeden na drugim. Marynujemy przez dwie godziny.
Następnie karkówkę odcedzamy z mleka. Panierujemy w jajku, bułce tartej.
Na patelnie wlewamy oliwę i smażymy mięso z obu stron.
Po usmażeniu odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.