Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Pęczak wypłucz i zalej 750 ml wrzącej wody.
Wrzuć kostki, gotuj do miękkości i ostudź.
Cebulę obierz, pokrój i zeszklij na maśle.
Zimną kaszę zmiel w maszynce do mięsa, wymieszaj z mięsem, cebulą i jajkami.
Dopraw solą i pieprzem.
Uformuj 8 kotletów.
Kotlety obtocz w bułce tartej i usmaż na rozgrzanym oleju na rumiano.
Kotlety podawaj z sosem pieczarkowym i surówką z kapusty.