Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
W garnku rozgrzej olej. Podsmaż pokrojoną drobno cebulę, czosnek oraz starty imbir.<br/>Dodaj dynię i smaż parę minut. Wlej Winiary pomidorowa - koncentrat z przyprawami oraz bulion. <br/>Duś na wolnym ogniu 20 minut. Dopraw do smaku solą i pieprzem.<br/>Całość zblenduj.
Do miski wlej mleko oraz Winiary pomidorowa - koncentrat z przyprawami . Dodaj jajko oraz mąkę. Zmiksuj całość. Smaż naleśniki wylewając partiami ciasto na gorącej patelni delikatnie posmarowaną olejem.
Bazylię drobno posiekaj.<br/>Każdego naleśnika posmaruj serkiem i posyp bazylią. <br/>Zwiń w roladkę i potnij na mniejsze kawałki.
Zupę podawaj z kleksem ze śmietany oraz ze ślimaczkami z naleśników.
S M A C Z N E G O !