Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Włoszczyznę oraz podzielonego na różyczki kalafiora zalewamy litrem wody i gotujemy na małym ogniu.
Cebulę oraz czosnek obieramy, siekamy i podsmażamy na oleju. Dorzucamy do gotujących się warzyw. Wywar gotujemy aż kalafior będzie miękki, pod koniec gotowania dodajemy kostkę bulionową Winiary do smaku.
Wyławiamy marchewki, resztę miksujemy na gładki krem. Dolewamy mleko lub mleczko kokosowe. Krem z kalafiora doprawiamy solą i pieprzem, zagotowujemy.
Krem kalafiorowy serwujemy z kawałkami filetu z makreli oraz dodatkiem pesto rosso, którym finezyjnie udekorujemy zupę.