Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
W rondelku wymieszaj mleko, śmietankę oraz startą skórkę z pomarańczy. Podgrzewaj na średnim ogniu, aż mieszanina będzie gorąca, ale nie doprowadzona do wrzenia.
W osobnej misce ubij 6 żółtek z ½ szklanki cukru, aż masa stanie się jasna i lekka.
Dodaj zawartość opakowania budyniu waniliowego WINIARY bez cukru do ubitych żółtek i dokładnie wymieszaj.
Do masy jajecznej przelej powoli gorące mleko cały czas mieszając, a następnie przelej całość z powrotem do rondelka i podgrzewaj na bardzo małym ogniu, ciągle mieszając, aż krem lekko zgęstnieje – uważaj, by nie zagotować.
Gdy krem zgęstnieje przelej do foremek i odstaw do lodówki do całkowitego zastygnięcia.
Przed podaniem możesz deser posypać cukrem i skarmelizować przy pomocy palnika cukierniczego lub pod grillem w piekarniku.
Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!