Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Selera, pietruszki i ziemniaki umyć, obrać, pokroić w kostkę.
Na dnie większego garnka rozgrzać masło. Krótko podsmażyć na nim pietruszkę i selera z dodatkiem kurkumy.
Następnie dolać mleko oraz szklankę wody. Gotować do miękkości warzyw.
Kiedy warzywa zmiękną, dodać 60 g niebieskiego sera, zupę zmiksować na gładki krem. Zabielić śmietaną kremówką.
Zupę doprawić gałką, solą i pieprzem.
Resztę niebieskiego sera rozłożyć na przygotowanym pieczywie. Krótko zrumienić w piekarniku - na grzanki. Gotowe grzanki posypać posiekanymi orzechami.
Zupę podawać z grzanką.