Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Cebulę i czosnek obieramy, myjemy i kroimy w drobną kostkę.
Na dużą patelnię dodajemy olej, rozgrzewamy i wrzucamy pokrojoną cebulę z czosnkiem. Smażymy na złoty kolor.
Cukinię myjemy i kroimy w kostkę. Ja zostawiłam skórkę, ale można obrać cukinię.
Dodajemy ją do smażącej się cebuli z czosnkiem i smażymy około 6- 10 minut co jakiś czas mieszając.
Do garnka wlewamy bulion warzywny.
Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w kostkę.
Gotujemy ziemniaki w bulionie aż będą na wpół miękkie i dodajemy podsmażoną cukinię z cebulką i czosnkiem.
Doprawiamy do smaku solą ziołową, pieprzem cytrynowym i suszonym oregano.
Gotujemy pod przykryciem na małym ogniu około 15 minut.
Ugotowaną zupę miksujemy blenderem.
Do każdej miseczki nalewamy zupę i dekorujemy śmietanką. Podajemy z plasterkiem wędzonego łososia.