Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Dynię obkrój ze skóry i pokrój w grubą kostkę. Następnie ułóż na blasze wyłożonej papierem pergaminowym.
Rozgrzej piekarnik do temperatury 200 st. C i zapiekaj 25 minut.
Do gotującej się wody dodaj kostkę Bulionu drobiowego Kogutek WINIARY.
Na suchej patelni podsmaż pokrojonego pora, aby wydobyć jego aromat. Następnie dodaj go do bulionu.
Tarty imbir zmieszaj z jogurtem naturalnym.
Upieczone, miękkie kawałki dyni dodaj do ciepłego bulionu i całość zmiksuj. Na koniec miksowania dodaj jogurt naturalny wymieszany z imbirem.
Pestki dyni praż w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 st. C przez 3-4 minuty.
Gotowe pestki zmiażdż razem z krakersami, dodaj jajko i starty ser żółty, a następnie wszystkie składniki dokładnie wymieszaj.
Masę rozprowadź na blaszce wyłożonej papierem pergaminowym tworząc przy pomocy łyżki stołowej łezki.
Zapiecz w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 st. C, aż do zrumienienia.
Gotowy krem udekoruj dyniowymi chrupkami.