Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Gęsty krem z pora i jabłek to doskonały pomysł na smaczną, rozgrzewającą i sycącą zupę warzywną, która jest nie tylko zdrowa, ale również doskonale smakuje – m.in. dzięki wykorzystaniu przyprawy Ziarenka Smaku WINIARY.
Smak kremu z jabłek i pora wzbogaca posiekany szczypiorek i natka pietruszki, która z jednej strony jest elementem dekoracyjnym, a z drugiej strony – prawdziwym skarbem dla organizmu, podobnie jak zdrowe jabłka.
Białe części pora pokrój na plasterki i duś 5 minut na maśle, w rondlu z przykrywką, na średnim ogniu, od czasu do czasu mieszając.
Marchew, ziemniaki i jabłka obierz i pokrój w kostkę. Dodaj je do pora. Wlej 0,5 litra wody i dopraw przyprawą Ziarenka Smaku WINIARY.
Duś warzywa na małym ogniu, pod przykryciem przez około 20 minut, aż warzywa będą miękkie. Całość zmiksuj.
Przelej z powrotem do rondla i dodaj sok jabłkowy.
Całość podgrzej jeszcze raz na średnim ogniu przez 10 minut.
Posiekaj szczypiorek i natkę pietruszki i posyp nimi porcje zupy w talerzach.