Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
W garnku rozgrzej sporą ilość oleju, następnie dodaj posiekany drobno czosnek oraz pokrojonego w talarki pora, razem z zieloną jego częścią
Po 3-4 minutach dodaj szpinak i szczaw
Po 3-4 minutach dodaj 2,5-3 l wody, obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki oraz bulion WINIARY, wszystko wymieszaj i zostaw na kuchence pod przykryciem na średniej mocy kuchenki na 20-25 minut.
W tym czasie zblenduj chleb. Następnie na suchej patelni upraż bułkę tartą ze słonecznikiem i szczyptą soli. Odstaw bułkę ze słonecznikiem na bok.
Na tej samej patelni rozgrzej odrobinę oleju, następnie smaż przekrojony na pół szczypior razem z cebulkami przez 3-4 minuty, aż się zarumieni.
Gdy zupa skończy się gotować - zblenduj ją i podawaj z bułką tartą oraz podsmażonym szczypiorem.