Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Krem szparagowy to elegancka i wyjątkowa zupa, która najlepiej wygląda podana w białych, ceramicznych miseczkach. Wbrew pozorom - zupa krem ze szparagów nie jest trudna do przygotowania.
Zielone szparagi gotujemy w bulionie na bazie aromatycznej kostki rosołowej WINIARY, zagęszczamy śmietanką, doprawiamy, szybko miksujemy i podajemy ze startym parmezanem oraz posiekaną bazylią. Przed podaniem polecamy skropić krem ze szparagów kilkoma kroplami oliwy z oliwek.
Oczyść szparagi, odetnij twarde końcówki i dokładnie umyj.
Pokrój szparagi na kawałki.
Zagotuj 3 szklanki wody, wrzuć kostki bulionowe i szparagi.
Gotuj razem przez 15 minut.
Dodaj śmietankę, 2 łyżki parmezanu i bazylię. Całość zmiksuj.
Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Zupę podawaj z płatkami parmezanu i kilkoma kroplami oliwy.