Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Z włoszczyzny przygotowuję litr bulionu warzywnego z lubczykiem. W międzyczasie cebulę kroję w kostkę i podsmażam krótko na maśle – powinna być zeszklona, a nie zrumieniona. Dodaję obrane i pokrojone w plastry pieczarki, duszę pod przykryciem do miękkości.
Dolewam do pieczarek bulion warzywny i gotuję przez chwilę.
Miksuję na prawie gładki krem.
Roztrzepane żółtko łączę ze śmietanką i odrobiną zupy, dodaję do garnka, mieszam.
Doprawiam solą i świeżo zmielonym pieprzem, a na talerzu posypuję grzankami i estragonem.