Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Zagotowuję pół litra wody, dodaję soczewicę i groch, gotuję 20 minut.
Dodaję do zupy obraną i pokrojoną w kostkę cukinię i pozostałe warzywa, dodaję gałązkę lub dwie natki pietruszki, podlewam wodą tak, aby prawie przykryła warzywa i gotuję 15 minut.
Pod koniec gotowania można doprawić zupę czubrycą lub ulubioną przyprawą do dań warzywnych.
Zestawiam zupę warzywną z płyty. Kiedy lekko ostygnie, miksuję na gładki krem i doprawiam do smaku solą morską i białym pieprzem.
Kremową zupę warzywną podaję z grzankami lub innym chrupiącym dodatkiem.